PREDAJ VÍN CORMONS
VÍNA PRE ,,VYNIMOČNÉ " UDALOSTI CORMONS
,,CORMÓNS " je oficiálny dodávateľ značkových D.O.C.vín pre VATIKÁN Limited edicia.
D.O.C.= DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTOLATA / ZNAČKA VYSOKEJ KVALITY/
Vyobrazené Talianské vína si môžete zakúpiť v oddelení Darčeky v OD Cieľ !!!!

Tokai friulano
Strapce hrozna tejto odrody sú strednej veľkosti nádhernej zlatožltej farby. V ústach pôsobí osviežujúco a príjemne pri konzumaciípri konzumácií citíme ľahučkú chuť mandlí a orechov.
Odporúča sa ku všetkým druhom pečených rýb, šparglí, rôznym druhom šunky a salám, k vaječným jedlám alebo ako aperitív.
Ideálna teplota na podávanie je asi 10°C počas leta a po zbytok roka odporúčame teplotu 14°C. Podávame ho v pohároch z jemeného skla vo forme tulipánu.
Sauvignon

Hrozno tohto druhu je strednej veľkosti cylindrické a kompaktné. Plody sú okruhle so zlatozelenou šupkou, sladké a šťavnaté.Sauvignon je krištáľové brilantné víno svojej typickej a plnej chuti. Vôňu má výraznú až intenzivnu, cítime v nej ľahký závan muškatového orieška.
Odporúčame ho ku krabom, ale všeobecne povedané , je to vynikajúce víno ku všetkým druhom rýb. Takisto je vhodný k rizotu, jedlám z vajec ,ale výborne sa hodí aj ako aperitív.
Podávame ho presne ako CHARDONNAY.
CHARDONNAY

Strapce tejto odrody sú strednej veľkosti, avšak skôr malé v plnej zrelosti sú žltozelenkavé niekedy až zlatožlté. Plody sú výraznej a plnej chuti.
CHARDONNAY je dokonalé a elegantné víno. Vo svojej mladosti má vôňu po jablkách a čerstvom chlebe v plnej zrelosti vonia po mede alebo po zrelých broskyniach. Je to ideálne víno, ktoré odporúčame k ľahkým predjedlám , rybám, špagetám alebo jedlám z morských plodov. Je výborné aj ako aperitív!
Počas leta ho podávame schladené na 10-11°C, na jeseň alebo v ziem je jeho ideálna teplota asi 12-13°C.Servirujeme vo vysokých pohároch pohároch z jemného skla vo forme tulipánu.
Pinot nero

Stará slávna francúzska odroda. Strapce sú pomerne malé, sýtenej tmavočervenej farby.Plody sú oválne ,šupka je mäkká.
Mladý pinot nero sa vyznačuje príjemnou malinovo-čerešňovou arómou. Vo svojej plnej zrelosti môžeme v jeho vôňi cítiť jemný nádych lieskových orieškov.
Pinot nero sa výborne hodí k tmavej a divej hydine ako je perlička alebo jarabica. Odporúča sa aj k pečenému bravčovému mäsu a hlavne k jedlám pripravovaných na grile.
v zime ho podávame pri teplote prostredia a v lete pri teplote asi 15°C. Používame poháre z jemného skla v tvare kalichov.
Merlot

Strapce tejto odrody sú stredne veľké plody sú skôr malé, šupka je tvrdá takmer ako u Cabernetu.
Mladý merlot je veľmi ľahko stráviteľný druh vína , v jeho chuti cítiť veľmi ľahučký závan po divom hrozne s nepatričným náznakom vône po malinách. Starnutím získava na kvalite jeho chuť sa zaokruhľuje a zjemňuje.
Merlot je víno , ktoré sa perfektne spája s talianskou kuchyňou výborne sa hodí k tmavej hydine,králikovi a pokrmom z pečene.
Podáva sa pri teplote prostredia,ideálna teplota je okolo 15°C. Používame poháre z jemného skla v tvare kalicha.
Cabernet Franc

Strapce tohoto francúzskeho typu hrozna sú stredne veľké v tvare pyramídy. Tmavomodré plody majú pomerne tvrdú šupku s vysokým obsahom trieslovín.
Cabernet Franc je vynikajúce víno tmavej sýtočervenej farby plnej výraznej chuti s ľahkou arómou po divom hrozne. Skladovaním vo fľaši získava na kvalite a jeho chuť výrazne zjemňuje.
Je to najdokonalejšie víno ku každému druhu jedla z diviny, grilovanej alebo pečenej hovädzine,bravčovine i jahňacine. Víno pre skutočných znalcov a gurmanov, ktorí obdivujú jeho lahodnú trpkosť.
Optimálna teplota sa podávanie vína je asi 15°C. Servírujeme ho v čo najväčších pohároch, čašiach, pretože potrebuje vzduch k dokonalému rozvinutiu svojej typickej vôňe.
ANJELSKÉ VÍNO- NESKORÝ ZBER

Anjelské víno je víno neskorého zberu vyrábané metodou ,,Cormóms". Táto metóda je revolučnou novinkou pri tradičnom postupe výroby vín z polosuchého hrozna. Je to cuvée odrôd Tocai Friulano, Verduzzo Friulano, Sanvignon a Pinot Bianco. Je to krištáľovo čisté víno nádhernej žltej farby s intenzívnou vôńou a stálou arómou v ktorej citíme med s náznakom sušených fíg. Je to dezertné víno sladké , ale zároveń suché!
Odporúčame ho najmä k syrom plnovýraznej chuti ako napr.Rognefort,Gorgoncola. Podáva sa pri teplote asi 11°C. Anjelské víno je veľkou raritou pretože náš podnik ,,Cormóns" je jediným oficiálnym dodávateľom , ktorý má exkluzivnú zmlúvu na zásobovanie Vatikánskych vinných pivníc,pre ktoré dodáva toto víno pod značkou ,,omšové" už od roku 1990 samotnému svätému otcovi na celebrovanie svätých omší.
Porcelán
Brúsené sklo